παει κι αυτο

Το ειδα για πρώτη φορά περυσι μεσα σε ένα παλιό σπίτι να ρημάζει
και το ερωτεύθηκα.Εψαχνα καιρο κάτι που να εχει ενα ιδιαίτερο στύλ ,να μην ειναι κάτι που το βλέπεις παντου(η ψωνάρα του διακοσμητή) και να σε κανει να το παιδεψεις λιγο.
Ηταν οτι έπρεπε.Σαν να με φωναζε και να μου έλεγε παρε με και κανε με πάλι καινούργιο.



 
οταν δεν εχεις το χωρο και τα κατάλληλα εργαλεια το κανει 
ακομα πιο δυσκολο.Πρώτα εκτίμηση.Αρκετες φθορες σε ποδια 
και πλάτη όπως και στο καπακι.Αν το άλλαζα θα του άλλαζα και την πρωσοπικοτητα του.
Ετσι προτιμησα να διορθωσω το ιδιο και οπως βγει.



 

ενα τριβειο,πολυ τριψιμο,μέσα εξω,αφαιρεση παλιου 
βαψιματος,αφαιρεση παλιων καρφιων,βγαλσιμο πλαινων πατουρων και επιδιώρθωση τριψιμο και γυαλισμα των μεταλλικων χερουλιων των συρταριων.Περασμα ειδικο φαρμακο για τα ζωιφια και μετα πέρασμα λουστρο χεράτα για να μην χάσει ολη αυτη την μαγεια του χειροποιητου.Ομορφο συναισθημα κάτι που νομιζεις οτι ειχε πεθάνει να ξανάρχεται στην ζωη εστω και ερασιτεχνικα.


 αυτη η μεταμορφωση που συντελειται απο τα δικα σου χέρια εστω και οχι τέλεια σε γεμίζειξαφνικα με τοσα πολλά συναισθηματα.
Κέφι,όρεξη,ανυπομονησία για το τελικο αποτελεσμα.
όσα λαθη και αν έκανα φτιαχνοντάς το έμαθα.
Εμαθα να παιρνω το χρόνο μου να κανω υπομονη και να σκεφτομαι πιο μπροστα.Δεν ειναι αυτο που α κανεις τελικα αλλα η διαδρομη που χρειαζεται μεχρι να φτασεις.








 το τέλος ειναι μια περίεργη κατασταση.Σε αποζημιωνει οποιο και
αν ειναι το αποτελεσμα,κι αποτην αλλη θα ηθελες να κρατησει κι αλλο γιατι αυτο τελειωσε και τωρα πρεπει να βρω κατι καινουργιο.
Ειναι σαν εθισμος.Θα μπορουσα να το κανω συνεχεια και οχι μονο οταν εχω χρονο.Τελος παντων αλλη μια μικρη διαδρομη εφτασε σε ενα τελος και παμε για την επομενη.

Ενα μεγαλο ευχαριστω στον φιλο μου το Στεφανο που με βοήθησε οπου χρειαστηκα καταλυτικα,με χειρονακτικη και με συμβουλευτικη συμπαρασταση.

Οπως πιτσιρικαδες,οταν πιαναμε κατι η διαλυοταν η γινοταν κατι καλυτερο.

Η τελικη του σταση εγινε στο υπνοδωματιο μας.Μας γεμισε χαρα αλλα και λειτουργικοτητα.Εξι συρταρια που δουλευουν οχι με μηχανισμο αλλα οπως μου ειπε κι ενας παλιος μαστορας με σαπουνι για να γλισταρει το ξυλο των συρταριων.Ποσο δικιο ειχε.


  
Με γεια μας!!! παει κια αυτο!!!



Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις